Menu Close

Meistrikursus “Johann Sebastian Bachi oreliteosed ja interpretatsioon”

M Krampe

EELK Usuteaduse Instituudi kirikumuusika osakond kutsub 21.04.2017 meistrikursusele “Johann Sebastian Bachi oreliteosed ja interpretatsioon“. Koolituse viib läbi Austria Evangeelse Luterliku Kiriku Landeskantor, organist, orelipedagoog ja oreliekspert mag Matthias Krampe Viinist.

Koolitusele on oodatud organistid ja kirikumuusikud.
Seoses Reformatsioon 500 teema-aasta tähistamisega oleme meistrikursuse teemavalikul pöördunud muusikaajaloo ühe suurima meistri, Johann Sebastian Bachi ja tema oreliloomingu, eelkõige Lutheri koraalile tuginevate teoste poole. Kursusel osalejatel palume ette valmistada J. S. Bachi koraalieelmäng või mõni teine Bachi orelipala, mida kursusel mängida. Meil on hea võimalus hr Matthias Krampe juhendamisel saada osa J. S. Bachi oreliteoste aegumatust pärandist ja selle interpreteerimise alustest.

Koolitus toimub: kell 10.30 – 16.00 Tartu Pauluse kirikus, 2015. aastal valminud Paschen-orelil.

Meistrikursusele järgneb kell 18.00 Matthias Krampe orelikontsert Tartu Pauluse kirikus.

Kursuse osalustasu on 15 EUR.

Registreeruda hiljemalt 18.04.2017. Palume aktiivsetel osalejatel teada anda, milline J. S. Bachi oreliteos meistrikursusel esitatakse.

Lähem info:

Kersti Petermann ja Kristel Aer
e-posti aadressil ui.kirikumuusika@eelk.ee või tel 514 6341


MATTHIAS KRAMPE sündis 1966. aastal Krefeldis Saksamaal. Ta lõpetas Frankfurti Muusikakõrgkooli (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main) kirikumuusika A-diplomiga Edgar Krappi oreliklassis, millele järgnesid kammermuusika ja saateklassi õpingud Rainer Hoffmanni ja Charles Spenceri juures ning kaasaegse muusika õpingud Bernhard Kontarsky juhendamisel.
M.Krampe õpingud jätkusid Viini Muusikaülikoolis, mille ta lõpetas kontsertdiplomiga oreli erialal Michael Radulescu ja cembalo erialal Gordon Murray juures.
Matthias Krampe on Innsbrucki rahvusvahelise Paul-Hofhaimeri- vanamuusika konkursi laureaat (1992), samuti on talle omistatud Austria Teadusministeeriumi riiklik autasu (1997).

Alates 1993. aastast on M. Krampe Austria Evangeelse Kiriku Landeskantor ja oreliekspert. Tema mitmekülgsete tööülesannete hulka kuulub ka igakuise kontserdisarja „Musik am 12ten“ kontseptsiooni väljatöötamine ja sarja läbiviimine. Eriline tähelepanu kuulub nendel kontsertidel lisaks Johann Sebastian Bachi muusikale just vanamuusika unustatud või vähem esitatud heliloojate loomingu taasavastamisele, teiselt poolt aga uuema muusika ja Austrias veel vähetuntud heliloojate loomingu tutvustamisele, näiteks Erkki-Sven Tüüri „Requiemi“ teine ettekanne.
Matthias Krampe on kirikumuusika- ja liturgiliste ainete õppejõud Viini Ülikoolis ning oreli- ja muusikateoreetiliste ainete õppejõud Viini J.S.Bachi nim. Muusikakoolis.
Lisaks aktiivsele kontserttegevusele organistina, dirigendina ja kammermuusikuna paljudes Euroopa riikides osaleb M.Krampe erinevates züriides, tele- ja raadioülekannetes. Ta on välja andnud mitmeid CD- sid, sealhulgas J.K.Kerlli kogutud teostega St.Veit/ Vogau (Austria) ajaloolisel orelil aastast 1689.

 

SAMAL TEEMAL